Vrijwilligers uit Tynaarlo houden het bakkerswinkeltje in het dorp open nu Promens Care ermee stopt. De dorpsbewoners hebben daarvoor stichting Het Brughoes opgericht.

Er werkt nog maar één halve kracht. Voor de rest doen cliënten van Promens Care en vrijwilligers het werk.

Ron Jans
Inwoner van Tynaarlo en voetbaltrainer Ron Jans opende de winkel. Hij doet er regelmatig boodschappen. Jans had warme woorden voor het bakkerswinkeltje en zei dat het personeel het ‘aardigste personeel van Nederland is’.

In het winkeltje zijn behalve bakkersproducten van een bakkerij uit Vries, een beperkt aantal kruidenierswaren en wat kantoorartikelen en tijdschriften te koop.

Vergeten boodschappen
Augustinus de Jonge en Annelies Brinkman zijn de initiatiefnemers van de stichting Het Brughoes. Ze hopen dat mensen uit het dorp nog wat meer dan de afgelopen jaren hun vergeten boodschappen doen in het Brughoes.

Tot nu toe doet twaalf procent van de bewoners van Tynaarlo wel eens een boodschap in het bakkerswinkeltje. Stichting Het Brughoes denkt dat wanneer het aantal klanten groeit naar twintig procent van de dorpsbewoners, het winkeltje nog jaren kan bestaan.

Promens Care
Promens Care nam het winkeltje tien jaar geleden over. Doordat de reiskosten van hun cliënten niet meer vergoed worden verdween de financiële onderbouwing voor het project.

Bron: http://www.rtvdrenthe.nl 01-07-2015

Inwoners Tynaarloo houden bakkerswinkeltje in stand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *